Vrydag 12 Januarie 2018
Runderstoofpotje met Zuid-Afrikaanse twist
Ingrediënten:
300 gr runderriblap
200 gr magere spekreepjes
200 ml runderbouillon
1 winterpeen
1 stengel bleekselderij
2 charlotjes
2 tomaten
1 aubergine
1 kolf voorgekookte maïs
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1/2 theelepel marjolein
1/2 theelepel rozemarijn
takje tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
2 theelepels chutney
2 theelepels sambal
beetje gemengde peper
Bereidingswijze:
1. Snij de maïskorrels van de kolf en de groenten in blokjes.
2. Doe de olijfolie in de stoofpan. Voeg de spekjes toe. Snij het vlees in blokjes van 3 cm en voeg deze ook toe in de pan. Bak het vlees rondom bruin.
3. Voeg vervolgens de bouillon, maïs, charlotjes en groenteblokjes toe in de pan. Bestrooi dit met een beetje bloem. (Herhaal dit tijdens het stoven tot de gewenste dikte.)
4. Voeg de peper, geperste knoflook, kruiden, sambal en chutney toe
4. Breng aan de kook en laat het geheel 4 uur stoven op laag vuur.
Dien dit op met aardappelpuree of rijst.
Teken in op:
Plaas opmerkings (Atom)
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking