Gisteren heb ik voor het eerst bobotie gemaakt. Mijn vrouw zei dat ik nog nooit zo lekker gekookt heb. Lifetime achiefment!!!
Ingrediƫnten:
500 g gehakt
1 gesneden ui
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 snee brood
2 amandelen in kwartjes
2 laurierbladen
125 ml melk
3 volle eetlepels rozijnen
1 eetlepel suiker
0,5 eetlepel sambal
een beetje peper
0,5 eetlepel currypoeder
2 theelepels kurkuma
0,5 eetlepel currypoeder
2 theelepels kurkuma
2 eetlepels mango chutney
sap van 1 citroen
olijfolie
Bereidingswijze (1,5 uur)
1. Verhit olie in een pan en bak de gesneden uien goudbruin.
2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
3. Week het brood in de melk en kneed de snee brood fijn. Voeg hier de overige ingrediƫnten aan toe (op 1 ei, een half kopje melk en de laurierbladeren na) en meng deze met het gehakt- en uienmengsel.
4. Schep alles in een ingevette ovenschaal.
5. Steek de laurierblaadjes rechtop in de bobotie.
6. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten.
7. Klop het ei. Voeg hier melk aan toe en giet dit, na ongeveer 15 minuten in de oven, over de schotel.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking